Rehabilitering av pipe

Sertifiserte montører

Gode produkter

Gode referanser

Gode samarbeidspartnere

Usikker på om du skal rehabilitere peis eller montere en ny? Skal du rive en gammel peis og få inn ny er det flere viktige ting du bør vite før du setter i gang.

Før du slår deg løs og river ned den gamle peisen bør du ta kontakt med en fagperson, som kan se på pipen. Du bør blant annet undersøke tilstanden og alder på pipa. Hvis ikke risikerer du det samme som når du kun maler over en vegg som allerede er falleferdig.

Fra gammel peis til nytt og moderne ildsted

Når du starter prosessen, uavhengig av hvilken type ildsted du har, er du avhengig av trekk i pipeløpet. Det er pipa det er trekk i, ikke ovnen.

Trenger du bedre trekk i pipen din?

Er det dårlig trekk i pipa, blir det ikke nødvendigvis bedre trekk med en ny innsats eller ovn. Derimot stiller nye ovner enda større krav til pipene enn det gamle peiser gjør.

En rehabilitering av pipen kan enkelt utføres av fagfolk.

Fagfolk med hjerte for faget

Vi har erfaringen og kompetansen du trenger for å gjøre det etter forskriftene. 

En god grunn til å benytte fagfolk for jobben handler om at det trengs tilstrekkelig kompetanse for tilkobling av ildsted til de ulike typene piper, men må også kunne vurdere hvilke krav som gjelder for avstand til brennbart materiale og kunne montere brannmur eller brannmursplater.

5 fordeler med piperehabilitering

 1. Brannsikkerhet: Den viktigste fordelen med å rehabilitere pipeløpet er bedre brannsikkerhet. Dårlig trekk, feilmontering eller gammelt og dårlig pipeløp kan være svært brannfarlig.
 2. Bedre trekk: En tett og trygg skorstein gir bedre trekk og optimaliserer driftsforholdene i pipa.
 3. Verdiøkning på boligen: En rehabilitering av pipeløpet kan bidra til å øke verdien om du skal selge boligen eller hytten din.
 4. Økonomisk: En dårlig pipe gir dårlig fyringsøkonomi siden varmetapet kan bli stort i en pipe som ikke er tett. En rehabilitert pipe kan sammen med en rentbrennende peis gi en kraftig reduksjon i vedforbruket og dermed en besparelse i fyringskostnadene dine.
 5. Miljøvennlig: Feil på skorstein og ildsteder kan føre til betydelig forurensning, og en rehabilitert pipe vil bidra til å holde miljøet renere.
  Skal du montere ny peisovn?
  Les mer om montering av peisovn her. 
rehabilitering av peis
pipe
rehabilitering av peis

Slik utføres en piperehabilitering

De tre vanligste metodene som brukes når en skorstein skal rehabiliteres er stål, keramikk eller glidestøping. Av disse metodene er bruk av rustfrie og syrefaste stålrør den vanligste metoden i private boliger.

Syrefaste stålrør: 

Dette er en enkel metode der man fører et rustfritt og syrefast stålrør ned gjennom pipen. For at ildstedet skal fungere optimalt leverer vi stålpiper som kan hente luft utenfra og inn gjennom en egen kanal i pipeløpet.

  Keramikkpipe

  En tradisjonell og kjent metode som er noe mer tidkrevende enn stålpipe. Bruk av keramiske rør krever at pipeløpet er helt loddrett.

   

  Glidestøping: 

  En metode der man støper en ny kanal inn i den gamle kanalen på de stedene det er spesifikke krav til tverrsnitt. Denne metoden brukes ofte på skorsteiner med store peiser eller flere ildsteder, for eksempel i bygårder.

   Dette er fordelene med stålpipe

   I de siste årene har stålpipens populæritet vokst voldsomt for de som skal bygge nye hus. Dette er det flere gode grunner til, men vi mener at fleksibiliteten er stålpipens aller største fordel.

   Med en stålpipe kan du sette en ovn på steder hvor det tidligere ikke var mulig. Tidligere var det vanlig å bygge en elementpipe midt i huset, derfor blir du tvunget til å plassere ildstedet på et gitt sted, men en stålpipe kan vinkles og sideforskyves, noe som gir stor fleksibilitet ved plassering av ildstedet. I tillegg tar stålpiper mindre plass og kan plasseres relativt nært brennbart materiale.

   Hos oss får du hjelp i hele prosessen med pipemonteringen.

   Kontakt oss i dag for en befaring og et godt tilbud for profesjonell og sikker rehabilitering av ditt ildsted.

   Moderne of effektiv fyring i peis

   Bålet og dens varme har vært viktig for mennesker helt fra starten, og på grunn av dette er det også mange av våre eldre hus og hytter som er bygd med åpen grue som et samlingspunkt og varmekilde for husstanden.

   En slik løsning fungerer ikke lengre til sin hensikt, og vi vet i dag at dette gir både dårlig varmeeffekt og utnyttelse av veden, høy grad av forurensing og dårlig inneklima.

   Det er ingen grunn til at den flotte peisen skal stå tom og ubrukt av den grunn. Hos Focus AS kan du få redesignet og bygget drømmepeisen.

   Mer miljøvennlig fyring

   Med en rentbrennende innebygd peiskassett, får du samtidig et ildsted med mer enn dobbel så høy virkningsgrad som en åpen peis. Du får dermed den samme varmeeffekten med halve vedmengden.

   Legger vi til at vedfyring er den beste måten å holde strømregningene dine nede på, går regnestykket enda kun i din favør. 

   Bor du i nærheten av Bergen? Vi utfører rehabilitering av pipe og peismontering i ditt nærområdet.

    

    pipe
    pipe

    Et hyggelig team med lang erfaring

    Focus AS eies av brødrene Martin og David Ingolfsen, som på tross av ung alder har mange års erfaring fra bransjen. I 2017 valgte vi å satse på egenhånd og startet Focus AS.

    Din spesialist innen ovn, peis og pipe

    Vårt team er opptatt av kvalitet i arbeidet vårt, og baserer driften på at vi aldri skal inngå kompromisser med tanke på kvalitet og sikkerhet. Focus AS er sertifisert som montører på nivå 3 av Norsk Varme og Norsk Brannvernforening.

     

     Har du spørsmål? Ta kontakt

     Kontakt oss i Focus AS, vi bistår deg gjerne med råd for valg av løsninger som passer deg og ditt hjem. Vi har som mål å ha de mest fornøyde kundene i bransjen, og det jobber vi for hver dag.

     Les mer her om alle tjenestene vi tilbyr.

      

      For å komme i kontakt med oss send en e-post til: post@focusvarme.no eller ring oss på +47 91 90 27 00.

      Kontakt oss for å få et konkret pristilbud, med en komplett fremdriftsplan.

      Din spesialist på ovner, peiser og skorsteiner?

      RING OSS: 91 90 27 00