Din spesialist på ovner, peiser og skorsteiner

Montere ovn og peis

Ved montering av ny peisovn er det naturlig nok en del faktorer som bør tas hensyn til. Les om hvilke regler og krav som gjelder når du skal montere nytt ildsted.

Gode grunner til å velge oss

 • Sertifiserte montører
 • Gode produkter
 • Gode referanser
 • Gode samarbeidspartnere
Peisovn i stue ved siden av en sofa.

Skal du montere ny ovn eller bytte ut den gamle? 

Vi monterer mange ovner og oppgraderer mange peiser  hvert år. Vi oppdager mange feilmonteringer fra tidligere tider. For å ivareta brannsikkerheten er det viktig at piper og ildsteder monteres og rehabiliteres på riktig måte.

Det er viktig å huske på at de ekstra kronene og timene det tar å få montert og oppgradert et ildsted av en profesjonell fagperson er verdt det. Sikkerhet er viktig når en praktisk talt skal fyre bål i egen stue.

Skal du bygge ny peis? Vi hjelper deg. 

3 fordeler med å montere ny peisovn

1. Energieffektiv og mer varme: Nye ovner har oppdatert og bedre forbrenningsteknologi. Dette gjør at de klarer å utnytte energien fra veden bedre og generer mer varme. En ny ovn blir derfor fortere varm og gir bedre varmefordeling enn gamle ovner, i tillegg til at varmen er enklere å regulere. 

2. Spar kostnader: Moderne ovner er rentbrennende og utnytter brennstoffene bedre. I tillegg er de tettere i bunnen, som gjør at varmen ikke lekker ut under. Nye ovner har dermed høyere virkningsgrad sammenlignet med eldre ovner, og du får større utbytte av veden du bruker. Dette betyr at du kan redusere mengden vednår du fyrer, og dermed redusere utgiftene til fyring. 

3. Reduserte utslipp: Med rentbrennende ovner slippes det ut færre partikler og svevestøv. Nye ovner har ekstra lufttilførsel i toppen, som sørger for at avgassene som ikke blir brent opp tar fyr. Dette gjør at ovnen har lavere utslipp.

 

Dette må du huske på når du skal montere eller pusse opp ildsted

Når du skal oppgradere eller montere peis eller ovn, er det flere faktorer som er viktig å huske på. Her er noe av det viktigste: 

Er det nødvendig med byggesøknad? 

Når du skal endre, rive eller reparere ildsted trenger du ikke å sende byggesøknad til kommunen. Skal du derimot installere, endre eller fjerne en skorstein må du sende byggesøknad for å informere om endringen.

Montere ny ovn eller gjenbruke den gamle?

Det finnes mange fine og eldre ovner som gir mye varme, men det er ikke anbefalt med gjenbruk av eldre peis- og vedovner. Grunnen til dette er at ovnen kan ha sprekker, skader og slitasje som gjør at de er brannfarlige eller ikke lenger egnet for bruk. 

Noen steder har også lokale forskrifter for gjeldende regler, gjerne i forhold til ovnens utslipp. Andre krav som kan påvirke om du kan bruke den gamle ovnen er avstand til brennbart materiale, installasjonskrav og hvilken type skorstein du har. 

Skal du gjenbruke en gammel ovn bør du få den inspisert av fagpersonell. Da sikrer du at den er trygg å bruke. 

Husk også at eldre ovner er mindre effektive og har større utslipp enn nyere peisovner. De kan også trenge vedlikehold som rengjøring, eller bytte av slitte deler som brennkammer eller pakninger. 

Rund peisovn på kjøkken.

Trygg og effektiv montering av fagfolk

Når du skal montere peisovn er det tryggest å la fagfolk gjøre jobben. Sertifiserte montører har kompetansen som sikrer riktig tilkobling av ildstedet til ulike typer piper.

I tillegg kan fagfolk vurdere hvor stor avstand ovnen må ha til brennbart materiale, og montere brannmur, brannmursplater og gulvplater der det er behov

Montering av peisovn med Focus AS

Normalt sett kan montering utføres av to stykker. Er det en relativt ukomplisert jobb, bruker vi som regel én dag inkludert forberedelse og transport. Selve installasjonen er ofte på plass i løpet av noen få timer. 

Hvor mye koster montering av peisovn? 

Prisen er avhengig av flere faktorer. Med befaring kan vi gi et helt nøyaktig pristilbud på hva montering av peisovn vil koste hos deg.Prisen på montering avhenger av:

 1. Hvor stort prosjektet er
 2. Hva slags peis eller vedovn som skal installeres
 3. Pipens tilstand 
 4. Hvorvidt gammelt ildsted må fjernes

Kontakt oss for befaring her.

Focus AS – fagfolk med lang erfaring

Focus AS eies og drives av brødrene Martin og David Ingolfsen med mange års erfaring fra bransjen. I 2017 valgte de å satse for seg selv og startet Focus AS.

Sertifiserte spesialister innen ovn, peis og pipe

Focus AS består av sertifiserte som montører på nivå 3 av Norsk Varme og Norsk Brannvernforening. Vi er et team med lidenskap for faget som brenner for å gjøre ditt hjem trygt og varmt.

Peisovn.

Kontakt oss i dag

Har du behov for montering av peisovn, oppgradering av ildsted eller rehabilitering av pipe? Vi bistår deg med veiledning og råd til løsninger som passer deg og ditt hjem. 

Vi hjelper deg fra A til Å med peis. Kontakt oss for informasjon og bestill befaring. 

Bor du i nærheten av Bergen? Vi utfører oppdrag i ditt nærområde og tilbyr rehabilitering og montering av peis. 

Fra vår base på Askøy betjener vi kunder over hele Vestland fylke. Vi leverer også til resten av landet på forespørsel. Kvalitet i arbeidet vi utfører er viktig for oss, og vi baserer driften på at vi aldri skal inngå kompromisser med tanke på kvalitet og sikkerhet – vårt mål er å ha de mest fornøyde kundene i bransjen.

Kontakt oss

Send oss din henvendelse.

  Start med et tilbud for prosjektet

  RING OSS: 91 90 27 00