Peis i Bergen

Sertifiserte montører

Gode produkter

Gode referanser

Gode samarbeidspartnere

Focusvarme tilbyr bygging og montering av peiser i Bergen og omegn. Kontakt oss for profesjonelt installerte, estetiske og effektive peisløsninger.

Med en rentbrennende peisinnsats blir peisen mye mer brannsikker, bedre for luftkvaliteten, mer effektiv og mer økonomisk.

Drømmepeisen

Vi hjelper deg med å velge riktig design, løsning og plassering før du bestemmer deg – slik at du får best mulig fyringskomfort, varme og trivsel i hjemmet.

Bor du i borettslag eller sameie?

Består borettslaget eller sameiet ditt av bygårder, har vi god erfaring med rehabilitering av skorsteiner i eldre bygårder. Vi tar oss også av nødvendig søknad til kommunen, og det praktiske rundt gjennomføringen. Hvis det er behov for stenging av gater og fortau, har vi god dialog med bymiljøetaten og sørger for nødvendig godkjenning for dette.

Vi tilbyr alle våre tjenester til sameier og borettslag.

Om oss – montører med lang erfaring i bransjen

Focus AS eies av brødrene Martin og David Ingolfsen som har mange års erfaring fra bransjen. I 2017 valgte de å satse på egenhånd og startet Focus AS.

Ønsker du piperehabilitering? Les mer her for fordelene med å rehabilitere pipe.

Pris på montering

Hvis du ønsker at en godkjent montør skal montere din nye peis kan vi hjelpe deg.

Prisen på jobben avhenger av:

 1. Hvor stort prosjektet er
 2. Hva slags peis som skal installeres
 3. Pipens tilstand 
 4. Hvorvidt gammelt ildsted må fjernes

Les mer om montering av peis og pipe her. 

  Vi skreddersyr peisløsning til hjemmet ditt

  Focus AS har egen interiørkonsulent og erfarne, varmefaglige personer på laget. Dette betyr at vi kan gi deg skisser, råd og veiledning for hvordan peisen kan se ut, samtidig som vi veileder deg om valg av riktig peisinnsats og løsning med frisklufttilførsel.

  Hos oss får du et kostnadsfritt og uforpliktende løsningsforslag, komplett med tegning, prisoverslag og fremdriftsplan.

  Montering og rehabilitering av pipe, ovn og peis i Bergen

  Vi bistår med råd og viktig informasjon for deg som skal kjøpe, montere eller rehabilitere peisen hjemme. Vi lager løsninger som passer deg og ditt hjem, og jobber hver dag for at alle våre kunder skal oppleve god kundeservice og et litt triveligere hjem.

  Kontakt oss

  For å komme i kontakt med oss send oss en e-post på post@focusvarme.no, ringe oss på telefon: +47 91 90 27 00 eller via kontaktskjema under. 

   Ofte stilte spørsmål

   Hva slags type brensel bør jeg bruke når jeg skal fyre i peisen i Bergen?

   Det er ikke egne regler eller anbefalinger i forhold til fyring i peis i Bergen. Det finnes flere typer brensel du kan bruke når du skal fyre, men fortrinnsvis gjelder tørr ved, som er det mest effektive og gir minst utslipp. Vedbriketter kan også brukes, men disse er ikke like effektive som tørr ved. Man kan også bruke pellets, men her må man stort sett ha egen type pelletsovn. 

   Ta også gjerne kontakt med oss, så svarer vi på de spørsmålene du måtte ha om fyring i Bergen og omegn. 

   Hvordan kan jeg sikre at installasjonen av peisen er i henhold til lokale regler i Bergen?

   For å sikre at peisinstallasjonen overholder lokale regler i Bergen, bør du engasjere en sertifisert installatør som kjenner til lokale byggeforskrifter. Det er også viktig å innhente nødvendige tillatelser fra lokale myndigheter før installasjon og melde ifra ved endring. Vi kan hjelpe deg med alt dette. I tillegg kan du ta en titt på nettsiden til Bergen kommune for å finne mer spesifikk informasjon og veiledning om krav til installasjon av ildsteder i ditt område.

   Hva skjer hvis peisen ikke overholder de nye reglene?

   Hvis peisen ikke overholder gjeldende regler, kan du risikere bøter eller andre sanksjoner fra lokale myndigheter. Det er viktig å sørge for at alle ildsteder er oppgradert eller installert i henhold til nyeste miljøstandarder for å unngå potensielle straffer. Du kan kontakte Bergen kommune for mer informasjon om håndheving og konsekvenser av ikke å overholde forskriftene.

   Kan jeg oppgradere en gammel peis til å bli mer miljøvennlig?

   Ja, det er ofte mulig å oppgradere en gammel peis for å gjøre den mer miljøvennlig og effektiv. Dette kan inkludere installasjon av en ny, rentbrennende innsats eller andre forbedringer som øker effektiviteten og reduserer utslipp. 

   Vi i Focus AS hjelper deg med å vurdere ditt spesifikke ildsted, og foreslår aktuelle oppgraderinger.

   rehabilitering av peis
   pipe
   rehabilitering av peis

   Lurer du på noe? Kontakt oss

   For å komme i kontakt med oss send oss en e-post på post@focusvarme.no, ringe oss på telefon: +47 91 90 27 00 eller via kontaktskjema under.

   Din spesialist innen ovn, peis og pipe.

   Din spesialist på ovner, peiser og skorsteiner?

   RING OSS: 91 90 27 00