Din spesialist på ovner, peiser og skorsteiner

Rehabilitering av pipe

Trenger du hjelp med rehabilitering av pipe? Hvis skorsteinen er gammel eller lekker, kan det være på tide med en oppgradering. Vi hjelper deg med piperehabilitering. 

Gode grunner til å velge oss

  • Sertifiserte montører
  • Gode produkter
  • Gode referanser
  • Gode samarbeidspartnere

Er det på tide å oppgradere skorsteinen?

Skorsteinens oppgave er å lede røykgasser ut av boligen på en sikker og effektiv måte.

Over tid forvitrer fugene mellom teglsteinen og den har ikke lenger den forutsatte brannmotstanden. Det gjør at gamle skorsteiner kan være lekk og brannfarlige. Da er det på tide med en rehabilitering.

Fagfolk med hjerte for faget

Vi har lang og bred erfaring med rehabilitering av skorsteiner. Sammen med noen av de beste leverandørene i bransjen leverer vi en komplett løsning for din skorstein.

En god grunn til å benytte fagfolk for jobben handler om at det trengs tilstrekkelig kompetanse for tilkobling av ildsted til ulike typer piper. I tillegg må det vurderes hvilke krav som gjelder for avstand til brennbart materiale og kunne montere brannmur eller brannmursplater.

Vi bruker flere ulike metoder for rehabilitering og oppgradering av skorsteiner, enten det er keramiske rør, rustfrie stålrør og glidestøp. Tilstanden på skorsteinen, oppstilling og type ildsted er med på å avgjøre hvilken metode vi bruker.

5 fordeler med piperehabilitering 

1. Brannsikkerhet: Den viktigste fordelen med å rehabilitere pipeløpet, er at du øker brannsikkerheten. Dårlig trekk, feilmontering eller gammelt og dårlig pipeløp kan være svært brannfarlig.

2. Bedre trekk: En tett og trygg skorstein gir bedre trekk og optimaliserer driftsforholdene i pipa.

3. Verdiøkning på boligen: En rehabilitering av pipeløpet kan bidra til å øke verdien om du skal selge boligen eller hytten din.

4. Økonomisk: En dårlig pipe gir dårlig fyringsøkonomi siden varmetapet kan bli stort i en pipe som ikke er tett. En rehabilitert pipe kan sammen med en rentbrennende peis gi en kraftig reduksjon i vedforbruket og dermed sparer du fyringskostnader.

5. Miljøvennlig: Feil på skorstein og ildsteder kan føre til betydelig forurensning, og en rehabilitert pipe bidrar derfor til å holde miljøet renere.

Arbeidere som utfører rehabilitering av pipe i borettslag.

Piperehabilitering når du bytter ildsted

Hvis du skal oppgradere ildstedet er det viktig å sjekke tilstanden på skorsteinen samtidig. Er det dårlig trekk i pipa blir det ikke nødvendigvis bedre trekk med en ny innsats eller ovn. Nye ovner stiller enda strengere krav til pipene enn det gamle peiser gjør. 

Gamle pipeløp kan blant annet føre til dårlig trekk og i verste fall pipebrann. Heldigvis slipper du som regel å rive det gamle pipeløpet og bygge opp nytt, men det kan hende det har behov for en rehabilitering.

Vi anbefaler at du får hjelp av fagfolk til å vurdere tilstand på pipe og ildsted, i tillegg til hva som må gjøres før du setter i gang med prosjektet.

Slik utføres en piperehabilitering

De tre vanligste metodene for å rehabilitere en skorstein er stålrør keramikkrør eller glidestøping. Rehabilitering med bruk av rustfrie og syrefaste stålrør er den vanligste metoden for private boliger.

Rehabilitering med syrefaste stålrør 

Dette er en enkel metode der man fører et rustfritt og syrefast stålrør ned gjennom pipen, og kobler til ildsteder og luker.

Rehabilitering med keramiske rør

En tradisjonell og kjent metode som er noe mer tidkrevende enn stålpipe. Bruk av keramiske rør krever at pipeløpet er helt loddrett.

Glidestøping 

Glidestøping er en metode der man støper en ny kanal inn i den gamle røykkanalen.  Dette gjelder spesielt på steder det er spesifikke krav til tverrsnitt i pipen. Denne metoden brukes ofte på skorsteiner med store peiser eller flere ildsteder, for eksempel i bygårder der denne metoden også stiver av veldig gamle piper. 

Svart pipe og peis på kjøkkenet.

Et hyggelig team med lang erfaring 

Focus AS eies av brødrene Martin og David Ingolfsen med mange års erfaring fra bransjen. I 2017 valgte de å satse for seg selv og startet Focus AS.

Din spesialist innen ovn, peis og pipe

Teamet vårt er opptatt av kvalitet i arbeidet, og baserer driften på at vi aldri skal inngå kompromisser med tanke på kvalitet og sikkerhet. Focus AS er sertifisert som montører på nivå 3 av Norsk Varme og Norsk Brannvernforening.

Les mer her om alle tjenestene vi tilbyr.

Vi hjelper deg med rehabilitering av pipe og ildsted

Trenger du bistand eller råd for valg av løsninger som passer deg og ditt hjem? Kontakt gjerne oss for veiledning. Vårt mål er å ha de mest fornøyde kundene i bransjen, og det jobber vi for hver dag.

Ta kontakt med oss

For å komme i kontakt med oss kan du sende en e-post til: post@focusvarme.no eller ringe oss på +47 91 90 27 00.

Kontakt oss for å få et konkret pristilbud med komplett fremdriftsplan.

To personer som er på et hustak og rehabiliterer pipe.

Kontakt oss

Send oss din henvendelse.

    Start med et tilbud for prosjektet

    RING OSS: 91 90 27 00