Montere peisovn

Sertifiserte montører

Gode produkter

Gode referanser

Gode samarbeidspartnere

Ved montering av ny peisovn er det naturlig nok en del vurderinger som må gjennomgås. Les om hvilke regler og krav som gjelder når nytt ildsted monteres.

Vi monterer og rehabiliterer mange ovner, peiser og piper i året. Av disse er det mange som må rehabiliteres som følge av feilmontering og manglende kompetanse.

Det er viktig å huske på at de ekstra kronene og timene det tar å få montert og rehabilitert et ildsted av en profesjonell fagperson er verdt det når du praktisk talt skal fyre et bål i din egen stue. 

Da vil du rett og slett ikke kompromisse familiens sikkerhet.

Les mer: Rehabilitering av pipe.

Skal du montere eller pusse opp ildsted?

Når du skal endre, rive eller reparere ildsted trenger du ikke å sende byggesøknad til kommunen. Skal du derimot installere, endre eller fjerne et ildsted må du sende melding for å informere om dette. Dette er for at brannvesenet skal få operert raskere i farlige situasjoner.

Ny peisovn eller vedovn?

 Det finnes mange fine og eldre ovner som gir mye varme, men det er ikke anbefalt med gjenbruk av eldre peis- og vedovner. Da er det bedre å investere litt i en ny ovn for sikkerhets skyld.

Les mer her om alle tjenestene vi tilbyr.

Montering av peis og ovn

Mange mener mye om montering av ildsted, men vi sier at det absolutt tryggeste er å la fagfolk gjøre jobben ved å montere peis og ovn hjemme hos deg. En god grunn til å bruke fagpersonell er at det rett og slett trengs tilstrekkelig kompetanse for tilkobling av ildsted til de ulike typene piper.

I tillegg må det vurderes hvilke krav som gjelder for avstand til brennbart materiale og monteres brannmur eller brannmursplater. 

Har du brennbart materiale i hus?

Har du gulv av brennbart materiale, trenger du en gulvplate på gulvet foran peisovnen i henhold til monteringsanvisningen. Noen ildsteder har også krav til plate, som bør være under ovnen og ut på hver side.

Trygg og enkel montering av fagfolk

Normalt sett kan montering utføres av to stykker. Er det en relativt ukomplisert jobb, bruker man som regel én dag, inkludert forberedelse og transport. Selve installasjonen er ofte på plass i løpet av noen få timer. 

Ved befaring kan vi gi et helt nøyaktig pristilbud på hva montering av peisovn vil koste hos deg.

Focus AS – et team med lang erfaring i bransjen

Focus AS eies av brødrene Martin og David Ingolfsen, som på tross av ung alder har mange års erfaring fra bransjen. I 2017 valgte de å satse på egenhånd og startet Focus AS.

Focus AS er sertifisert som montører på nivå 3 av Norsk Varme og Norsk Brannvernforening, og er et team som har lidenskap for faget og som brenner for å gjøre ditt hjem trygt og varmt.

Pris på monteringen

Hvis du ønsker at en godkjent montør skal montere din nye peis for deg er dette et godt valg. 

Prisen på jobben avhenger av:

  1. Hvor stort prosjektet er
  2. Hva slags peis eller vedovn som skal installeres
  3. Pipens tilstand 
  4. Hvorvidt gammelt ildstedet må fjernes

Kontakt Focus AS i dag om du ønsker befaring og et gunstig tilbud!

Bor du i nærheten av Bergen? Vi kjenner til ditt nærområde og tilbyr rehabilitering og montering av peis.

Trenger du nytt ildsted?

Kontakt oss i Focus AS, vi bistår deg med informasjon og råd for valg av løsninger som passer deg og ditt hjem. Slik kan vi hjelpe deg fra A til Å med hvordan peisen din skal bygges.

Focus AS har som mål å ha de mest fornøyde kundene i bransjen, og det jobber vi for hver dag.

Fra vår base på Askøy betjener vi kunder over hele Vestland fylke. Vi leverer også til resten av landet på forespørsel. Vi er opptatt av kvalitet i arbeidet vi utfører, og vi baserer driften på at vi aldri skal inngå kompromisser med tanke på kvalitet og sikkerhet.

Ta kontakt med oss!

For å komme i kontakt med oss, send mer enn gjerne e-post, ring oss eller ta kontakt via kontaktskjema under. 

Telefon: 91 90 27 00
E-post: post@focusvarme.no
Org.nr: 919339918
Adresse: Storebotn 55d, 5309 Kleppestø


Din spesialist innen ovn, peis og pipe.

 

Din spesialist på ovner, peiser og skorsteiner?

RING OSS: 91 90 27 00